+31 (0)35 683 33 41
info@studiobessels.nl

Stage, diploma en werk

Al 41 jaar dé professionele make-up opleiding van Nederland

Stage

Om na je opleiding direct aan de slag te kunnen gaan als make-up artist, hecht Studio Bessels veel waarde aan kwalitatieve stageplaatsen. Door het lopen van een stage leer je hoe het er aan toe gaat op de werkvloer, zonder dat je de volledige verantwoordelijkheid draagt, je bent immers nog in opleiding. Je zal nooit als vervanger voor een volwaardige make-up artist worden ingezet als stagiair, je moet er namelijk van leren en geen werkplek bezet houden van (toekomstig) collega’s.

De stageplaatsen worden dan ook vanuit ons aangeboden en zijn altijd bij professionele tv-, theater-, film- en/of fotoproducties. Hierop zijn echter geen garanties. Wij bieden namelijk alleen stageplaatsen aan aan de leerlingen die zich volledig inzetten. Als leerling van Studio Bessels heb je namelijk onze naam, en die van jezelf, hoog te houden, ook elders op de werkvloer.

Wij zien stages als aanvulling op het lesprogramma. Daarom worden stages aangeboden naast je studie en niet in plaats van. Je volgt dus gewoon je lessen en daarnaast loop je stage.

De afgelopen jaren hebben wij stageplekken aangeboden bij diverse producties. Hier een aantal voorbeelden:

Televisie o.a. series als Smeris, papadag, GTST, Toren C, De Club van Sinterklaas, Spangas en Bergeijk tv.

Film o.a. Ja Zuster Nee Zuster, Wild Romance, Benny Stout en De meezingmovie.

Theater o.a. Steel Magnolia, Nederlandse Opera Stichting, AHOY Frans Bauer en optredens met Sint Bram.

Foto o.a. voor fotograaf Erwin Olaf en Gemmy Woud-Binnendijk.

Diploma

De opleiding van Studio Bessels bestaat uit 4 hoofdonderdelen die samen het vak make-up artist maken. Na het succesvol afronden van een onderdeel, ontvang je hiervan je deelcertificaat. Na het behalen van alle 4 de deelcertificaten ontvang je het Studio Bessels make-up artist diploma.

Het vak van Make-up artist is helaas geen beschermd beroep, waardoor er geen diplomaplicht bestaat. Een diploma is dus net zoveel waard als de waarde die opdrachtgevers daar aan geven.

Dankzij onze 41 jaar lange reputatie wordt het diploma van Studio Bessels echter als kwaliteitskenmerk gezien door vele opdrachtgevers. Wie de opleiding van Studio Bessels succesvol doorloopt heeft daarmee een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt. Niet voor niets komt 95% van onze leerlingen ook daadwerkelijk in het vak terecht.

Werk

Als make-up artist kom je te werken in de wereld van TV, Theater, Film en/of Fotografie. De meeste make-up artists gaan aan de slag als zelfstandig ondernemer. Op deze manier werk je voor verschillende opdrachtgevers en de meest uiteenlopende producties.

Je kan ervoor kiezen om allround inzetbaar te zijn, waardoor je de ene dag in een tv studio staat en de andere dag op een filmset. Veel make-up artists gaan zich in de loop der tijd specialiseren in het vakgebied waar hun passie ligt. Maar de basisvaardigheden dient iedere make-up artist die afstudeert bij Studio Bessels bij zich te dragen.

Je hele carrière zal je keuze voor je opleiding belangrijk blijken, omdat werkgevers dit nu eenmaal belangrijk vinden. Met je keuze voor Studio Bessels weet je zeker dat je een opleiding kiest waar je ook daadwerkelijk een baan mee kunt krijgen in het vakgebied waar jij wil werken.

Wat ga ik leren bij Studio Bessels