+31 (0)35 683 33 41
info@studiobessels.nl

Anderen over Studio Bessels

Al 41 jaar dé professionele make-up opleiding van Nederland

Leerlingen over Studio Bessels

Didi van den Brand

Ik ben bij Studio Bessels begonnen na een aantal jaar van twijfel over wat ik wilde doen toen ik eenmaal van de kappers opleiding af was en mode academie had gedaan.

Ik ben begonnen met het onderdeel basis knippen omdat ik na al die jaren toch een beetje bijscholing nodig had. Dit onderdeel werd gegeven voor Tessa Hornstra (beste kapper en haar styliste die ik ken). Na het onderdeel basis knippen wilde ik graag meteen verder met haarwerken, en gelukkig was dit ook mogelijk. (ook gegeven door Tessa)

Toen ik alles met haar had afgerond ben ik begonnen met het onderdeel Visagie (make-up voor film, foto en televisie), dit onderdeel werd gegeven door Annemiek Bohnenn (fantastisch make-up artist). Het was een super leerzaam en leuk jaar en naar mijn idee ben ik dit jaar ook goed klaargestoomd om uiteindelijk in het vak aan het werk te gaan.

Na dat jaar heb ik samen met Ditske Bessels (eigenaresse van Studio Bessels) besloten de laatste 2 jaren in 1 jaar te doen. Dit zijn de onderdelen theater en speciale effecten. Vorig jaar hier mee begonnen en deze 2 onderdelen zijn ontzettend goed te combineren. Theater wordt gegeven door Ditske Bessels. Bij theater leren wij dit jaar alles vanaf theater make-up tot baarden plakken uit de vrije hand, wonden maken, typetjes creëren, sinterklaas en zwarte pieten maken nog veel meer.

Special effects wordt gegeven door Rob en Eric van Rob’s propshop. (specialisten op het gebied van protheses, wonden, kaalkoppen en nog veel meer). Dit is ook waar wij het afgelopen jaar mee begin zijn geweest en wat ontzettend leuk is om de maken. Halverwege het laatste jaar ben ik ook begonnen met stage lopen bij de RTL4 serie Goede Tijden, Slechte tijden. Deze stage heb ik te danken aan Studio Bessels. Doordat ik de afgelopen jaren ben klaargestoomd voor het vak was deze stage bij GTST mogelijk voor mij. Alle vaste visagistes komen tevens ook bij Studio Bessels vandaan, dus als je ergens het vak goed kunt leren is het hier wel. Naast mijn stage bij GTST ben ik ook een paar keer mee geweest als Assistent Make-up artist met gastdocent Nadia Veenhof waar ik ook ontzettend veel van geleerd heb.

Nu is de opleiding bijna klaar en ik kijk trots en blij terug naar de afgelopen jaren en dat ik de keuzen heb gemaakt om deze opleiding bij Studio Bessels te volgen.
www.facebook.com/DidivandenBrand

Esmee Huiden

Als jong kind was ik altijd aan het tekenen, dat was destijds mijn grootste bezigheid. Op de lagere school waren mijn klasgenootjes vaak jaloers op mijn tekenkunsten en mijn handschrift, wat ik overigens tot op de dag van vandaag nog steeds wel eens hoor. Naarmate ik ouder werd begon de liefde voor make-up te groeien. Ik begon te zien wat er allemaal mogelijk is met het aanbrengen van een beetje make-up en dat fascineert mij nog steeds. Nou, je raadt het waarschijnlijk al, één plus één is twee.

Ik heb voor de opleiding bij Studio Bessels gekozen, omdat ik allround wil worden en deze school mij de mogelijkheid geeft om kennis te maken met alle kanten van het vak. Momenteel heb ik mijn derde leerjaar bijna afgerond en ga ik mijn laatste leerjaar in. Tijdens de opleiding heb ik een aantal leuke ervaringen opgedaan, zoals pieten opmaken tijdens sinterklaas, een kerstvideo maken in samenwerking met Kidz DJ en binnenkort mag ik stage lopen bij Goede Tijden, Slechte Tijden.

Dit zijn unieke kansen die ik via Studio Bessels heb gekregen en maar al te graag met beide handen heb aangepakt. Ik ben hier erg dankbaar voor, want hierdoor kom ik erachter hoe alles in de praktijk werkt en kom ik in contact met veel nieuwe mensen. Inmiddels ben ik hard aan het werk om mijn portfolio op te bouwen en ervaringen op te doen. Daarnaast werk ik nu ook als freelancer.
www.facebook.com/esmee.huiden

Danique Bayer

Ik was op zoek naar een opleiding waar ik mijn passie verder kon uitwerken, en naar gedreven mensen die mij daarbij konden helpen. Dit alles heb ik gevonden in Studio Bessels.

Ik was altijd een type die heel goed kon leren als ik iets interessant vond, dit lukte niet goed op school want ik was elke dag bezig met make-up en alles daar omheen. Na mijn opleiding schoonheidsspecialiste kwam ik er achter dat ‘dat ene uurtje in de week werken in de make-up lang niet genoeg was voor mij, ik wou verder. Ik wou mensen kunnen omtoveren in wat dan ook! Ik vroeg mezelf altijd af als ik een film keek “hoe hebben ze dat toch gedaan?” Toen ben ik gaan zoeken of er een school bestond waar je dit allemaal kon leren, en kwam ik uiteindelijk bij Studio Bessels uit.

Van alle scholen leek mij dit de fijnste/intiemste school met de beste docenten. Het zijn geen gigantische klassen, zodat je veel aandacht krijgt en je meteen geholpen wordt als je iets niet snapt. Dit heb ik gemist bij mijn vorige scholen. Dit is een school waar je je creatieve geest heel goed kan uitten op duizenden manieren en je professioneel geholpen wordt met jouw stap naar een carrière! Persoonlijk heb ik al meerdere stages gedaan o.a. voor RTL-sinterklaasfeest (show), Zwarte piet reclame voor tv & zelfs het koningshuis!

Kortom als jouw droom is om voor tv/foto/film of theater te werken en is make-up en grime jouw passie, dan is dit echt een school voor jou!
www.facebook.com/danique.bayer

Marije Raven

Drie en een half jaar geleden ben ik bij Studio Bessels begonnen op het onderdeel knippen. Ik dacht: ‘een knappe leraar die mij dit kan aanleren; en daar was Tessa Hornstra. De vrouw die kan toveren met haar. Ze heeft mij en mijn medeleerlingen met zoveel geduld en kennis door het jaar heen geloodst.

Aansluitend heb ik haarwerken gedaan ook onder het toeziend oog van Tessa, maar ook gastdocent Leendert en Nadia hebben dit tot een fantastisch jaar voor mij gemaakt. Ik begrijp nu pas wat die haren op je hoofd kunnen doen en wat pruiken en klein haarwerk voor verschil kunnen maken.

Daarna heb ik les gehad van Annemiek. Zij heeft me alle ins en outs op gebied van make-up geleerd. Ik dacht ik ga het nooit leren, maakte veel fouten maar uiteindelijk vielen de radertjes in elkaar en lukte het me. Nu ben ik bezig met special effects van Erik en Rob en theater grime van Ditske, weer een heel andere tak van sport maar ook zo belangrijk voor het totaal plaatje.

Ik kan niet anders concluderen dan dat ik 3,5 jaar geleden de juiste keuze heb gemaakt door naar Bessels te gaan, en weet zeker dat er geen andere opleiding voor dit vak met zoveel liefde, kennis en passie overgedragen wordt als bij Studio Bessels.

Lieve Ditske, bedankt voor deze mooie kans, ik hoop dat ik straks vaak met een van jullie kan gaan werken of dat ik jullie nog tegenkom op de studiovloer!
www.facebook.com/marije.raven.9

Estelle Zoet

Zo lang ik me kan herinneren wilde ik al een visagie/grimeurs opleiding volgen. Na mijn havo diploma ben ik dan ook op zoek gegaan naar de beste school voor mij. Veel scholen boden cursussen aan voor een jaar en naar mijn mening voor veel te veel geld.

Studio Bessels bestaat uit een 4 jarige opleiding waar je écht alles van het vak leert. Van haarwerken, make-up, theater tot het maken van special effects zoals wonden en kaalkoppen. Je leert zoveel leuke bijzondere dingen waar je echt al je creativiteit bij kwijt kunt. Je leert niet alleen hoe je een mooi make-upje kan maken maar ook hoe het in de praktijk in zijn werk gaat. Dat is wat ik heel fijn vind van deze school en waar ik heel veel aan heb gehad. Wanneer je hard genoeg werkt en er helemaal 100% voor gaat heb je kans om mee te gaan op stage. Zo ben ik als stagiair terecht gekomen bij Smeris 2 en GTST. Dit is een heel fijn opstapje om verschillende contacten op te bouwen en om te kijken of je het net zo leuk vind in de praktijk als op school.

Na 3 jaar voelt Studio Bessels echt als mijn 2e thuis, ze staan altijd klaar voor vragen en helpen je zelfs buiten de lessen om. Na mijn laatste jaar ga ik Studio Bessels zeker missen, maar weet ook dat de deur altijd open staat om nog een keer langs te komen.

Als je echt op zoek bent naar een goede visagie/grimeurs opleiding kan ik je “studio Bessels” echt aanraden! Maar weet wel dat je ontzettend gemotiveerd moet zijn en heel hard aan het werk moet, want met half werk kom je er niet!
www.facebook.com/estelle.zoet

Grace ter Cock

“Tijd voor een carriere switch”. Dat is wat ik dacht toen ik docent Tessa Hornstra over haar vak hoorde vertellen. De passie en het enthousiasme droop eraf en deed mij beslissen een intake gesprek met Ditske, eigenaresse van Studio Bessels, aan te vragen.

Mijn twijfels over het te oud zijn voor deze opleiding werd direct door haar weggewimpeld. “Als je dit echt wil en dit ook kan laten zien tijdens de opleiding, gaat er ook voor jou een deur open in dit vak en probeer zoveel mogelijk op stage te gaan”. Zo gezegd zo gedaan.

Iedere week weer ging ik met plezier naar school. Steeds weer benieuwd naar wat ik zal gaan leren. Ik mocht mee op stage bij Smeris II en heb een dag mogen mee helpen bij The Sound of Music. Wat leer je hier veel van! Ik raad het dan ook van harte aan. Loop stage! De lessen worden goed, duidelijk en met geduld gegeven wat door mij als zeer prettig wordt ervaren.

De deur staat op een kier door de goede naam die Studio Bessels in wereld van TV, Film Theater enz. heeft. Nog even goed mijn best om te zorgen dat het wagenwijd open gaat staan. Ik ga ervoor!

Oud-leerlingen over Studio Bessels

Karin Campagne

In 2012 besloot ik het roer om te gooien met werk en de opleiding bij Studio Bessels in Hilversum te gaan volgen, omdat ik graag als visagiste op de set aan de slag wilde. Met heel veel plezier heb ik de afgelopen jaren de opleiding gevolgd bij Studio Bessels en heb ontzettend veel geleerd.

Ik ben begonnen met visagie tv/foto/film waar ik les kreeg van Annemiek Bohnenn die op zeer professionele en gedreven wijze het vak van a tot z, aan mij en aan de andere studenten heeft geleerd. Zij heeft het enthousiasme voor het vak zeker op mij overgebracht. Tevens waren de gastlessen en workshop airbrush gegeven door Leendert van Nimwegen heel leerzaam en inspirerend.

Naast mijn opleiding ben ik dat jaar gaan werken bij Dior en Inglot Benelux. Ik vond het leuk om veel uren te werken in de make-up branche en om zoveel mogelijk mensen op te maken. Alles wat ik geleerd had bij Annemiek kon ik toepassen in de praktijk, van opmaken van de donkere huid tot opmaken van dames op leeftijd. Door zo gedegen les te hebben gekregen, voelde ik mij, als beginnend make-up artis, toch wat zekerder in de praktijk. Zo kan ik aardig wat vlieguurtjes maken en ervaring opdoen en heb bij Inglot veel workshops gegeven.

Ondertussen kreeg ik al wat losse klussen, via visagisten die ik kende uit de tv/filmwereld, en heb meegewerkt als assistent dat jaar aan de speelfilm Bros before Hos en al wat losse studioklussen gedaan.

In de praktijk merkte ik al hoe belangrijk het is dat je Haar net zo goed moet kunnen als make-up. En ben blij dat ik meteen het jaar Haarwerken kon gaan doen bij Studio Bessels. Ook dit jaar was echt ontzettend leuk. Met heel veel plezier heb ik de lessen gevolgd bij Tessa Hornstra, Leendert van Nimwegen en Ditske Bessels en assistent Liesbeth. Ook werd dit jaar weer op zeer professionele en gedreven wijze les gegeven en alle facetten van Haarwerken hebben we geleerd. Dat “haar” zulk creatief materiaal is, waar je echt iets mee kunt maken, was voor mij een ontdekking en extra stimulerend en leuk om met “haar” aan de slag te gaan. De docenten hebben hun enthousiasme voor het vak Haarstijlen/Haarwerken zeker op mij heeft overgebracht.

Ik ben echt blij dat ik voor de opleiding bij Studio Bessels heb gekozen en dat ik daar de basis van het vak visagie en haarstijlen/haarwerken heb mogen leren. De school staat altijd voor je klaar en Ditske en de docenten geven les met 200% inzet en enthousiasme. Die inzet wordt ook van jou als student verwacht en dat vond ik heel prettig en stimulerend, omdat je op die manier een vak ook pas echt goed kunt leren. Ook is het ontzettend leuk om van echte vakmensen met enorm veel kennis en professionaliteit uit het werkveld van film/tv/foto, les te krijgen.

Ik ben inmiddels lekker aan de slag in de studio (van zakelijke programma’s, nieuwsprogramma’s, fotoshoots voor tijdschriften tot een seizoen comedy Aaf) en ik heb echt heel veel plezier in dit werk. Ook het contact met zoveel verschillende mensen vind ik heel leuk en ik kan er mijn creativiteit helemaal in kwijt. Graag wil ik blijven leren en hoop ook nog het onderdeel Special Effects of Theater te gaan doen.
www.facebook.com/karincampagne

Sanne van Lierop

Bij het lezen van de teksten op de site van Studio Bessels en tijdens mijn intake gesprek had ik meteen een goed gevoel, dit is de juiste school voor mij. Ditske Bessels die erg betrokken is (en blijft!) met haar leerlingen en leraren die zelf nog steeds actief zijn in het vak!

Inmiddels heb ik een aantal super stages mogen lopen bij Tessa Hornstra, bij de series “van God los” en “Smeris”. Ook heb ik één dag mee mogen kijken en helpen bij Leendert van Nimwegen bij een grote fotoshoot en via het bureau van Annemiek Bohnen een 3-daagse assistenten klus gedaan voor de staatsloterij. En elk jaar rond de tijd van sinterklaas zijn mijn nagelriemen erg zwart!

Aan de ene kant ben ik blij dat ik nog maar één jaar naar school hoef en dan hopelijk lekker aan de slag kan, aan de andere kant zal het wel gaan missen! De gezellige en leerzame avonden op school en bij elkaar of een model een te gek kapsel maken, en smokey eye aanbrengen, een oude, vieze zwerver schminken of een prachtig nieuw kapsel knippen!
www.facebook.com/SanneVanLieropMakeUp/