+31 (0)35 683 33 41
info@studiobessels.nl

De docenten

Al 41 jaar dé professionele make-up opleiding van Nederland

Het is de filosofie van Studio Bessels dat een opleiding valt en staat bij de kwaliteit van haar docenten. Daarom staan er bij Studio Bessels uitsluitend professionals voor de klas, die dagelijks werkzaam zijn in de praktijk als (special) make-up artist.

Onze docenten

Ditske Bessels

Ditske Bessels

Docent


Ditske Bessels is de oprichtster van Studio Bessels. Al ruim 40 jaar staat zij samen met haar man Frank aan het roer van de school, waar zij het creatieve deel voor haar rekening neemt.

Al in haar jonge jaren was Ditske te vinden in de coulissen van menig theater en schouwburg. Na jaren voor onder andere de Nederlandse Opera te hebben gewerkt, is ze haar vakgebied gaan uitbreiden naar film en televisie. Met deze kennis en ervaring heeft Ditske samen met Frank in 1977 de eerste make-up opleiding van Nederland opgezet.

Ditske Bessels geeft les op het onderdeel Theatergrime. Door haar jarenlange ervaring en passie voor haar vak, weet ze dit als geen ander over te brengen op haar leerlingen. Als directrice van de school is ze ook nauw betrokken bij alle andere onderdelen en voor vele leerlingen een mentor waar ze, ook jaren later, nog op terug kunnen vallen.

Daarnaast heeft Ditske 33 jaar lang het voorrecht gehad om Bram van der Vlugt te mogen transformeren tot De enige echte.

Ditske Bessels is een pure vakvrouw die haar liefde en passie voor het vak een op een doorgeeft aan haar leerlingen.

Tessa Hornstra

Tessa Hornstra

Docent


Tessa Hornstra is docent haarwerken en knippen bij studio Bessels sinds 2008. In 1988 is Tessa begonnen in het kappersvak en opende in 1994 haar eigen zaak. Ook heeft ze veel haartrainingen gegeven door het hele land. In 1995 maakte ze kennis met studio Bessels en heeft bij ons ook de opleiding gevolgd. In 1999 heeft Tessa de definitieve overstap gemaakt naar Make-up Artist en sindsdien verzorgt zij make-up en haar voor vele films, televisieseries, de Nederlandse Opera en theaterproducties.

Studio Bessels heeft met Tessa als docent haarstyling en knippen dé vakvrouw pur sang op school. Ook begeleidt Tessa vele leerlingen van Studio Bessels met stages.Ook begeleid Tessa vele leerlingen van Studio Bessels met stages als de tv serie “Smeris”, “Papadag”, “Zoek de fouten” film Baantjer en vele andere producties. www.tessahornstra.nl.

Nadia Veenhof

Nadia Veenhof

Docent


Nadia Veenhof is een zeer ervaren Make-up en Hair Artist met een voorliefde voor fotografie. Na haar 4 jarige studie bij Studio Bessels heeft zij inmiddels een lange lijst met mooie projecten op haar naam staan. Vele projecten heeft zij met Annemiek Bohnenn geassisteerd en samengewerkt, met als hoogtepunt de projecten met Erwin Olaf in binnen en buitenland. Ook Met Gemmy Woud-Binnendijk werkt zij veel samen met als hoogtepunten divers tentoon gesteld werk bij internationale exposities. Make-up voor Film, TV series, commercials en theater heeft Nadia op haar naam staan.

Nadia Veenhof geeft naast het doceren in Make-up voor fotografie, film, commercial en televisie gastlessen bij Studio Bessels op het onderdeel Haar en Theater. Studio Bessels heeft met Nadia een Top docent op school!

Erik Hillenbrink

Erik Hillenbrink

Docent


Erik is in de voetsporen van zijn vader Rob Hillenbrink getreden en samen hebben ze Robs Propshop, het beste Special Make-up bedrijf in Nederland.

Erik en Rob ondersteunden 7 jaar bij Studio Bessels het onderdeel Special Make-Up en sinds 2018 is Erik Hillenbrink vaste docent van dit onderdeel bij Studio Bessels. Met Erik Hillenbrink als docent en Rob Hillenbrink als gastdocent heeft Studio Bessels de beste Special Make-Up artists op school die Nederland kent. www.robspropshop.com

Onze gastdocenten

Leendert van Nimwegen

Leendert van Nimwegen

Gastdocent


In 2017 kreeg Leendert in Berlijn voor de film Brimstone de European Film Awards voor Beste Haar en Make-up. Deze met Gouden Kalf bekroonde prijs, is slechts één van de vele fantastische films en series en Theaterstukken waar Leendert van Nimwegen zijn stempel drukte als Make-up Artist in binnnen en buitenland. Leendert is al 14 jaar verbonden als gastdocent bij Studio Bessels. Zowel de lichtles bij make-up, haarstylen en pruiken als wel op het theater onderdeel.

Buiten de lessen is Leendert ook verantwoordelijk voor veel stageplaatsen in zowel film, televisie als in het theater. Belangrijk vindt Leendert het verwoorden van praktijk ervaring en de leerlingen enthousiast maken voor zijn vak.

Leendert verzorgt al 35 jaar het uiterlijk en haar van acteurs in binnen en buitenland, waar hij zelf de make-up en haar ontwerpt voor film, tv en theaterprodukties.

Awards : OFTA Award 2001 – Best Make Up and Hairstyling “Shadow of the Vampire”

Rob Hillenbrink

Rob Hillenbrink

Gastdocent


Rob Hillenbrink heeft, in 1986 na 15 jaar als grimeur gewerkt te hebben bij de Nederlandse Opera Stichting, zijn bedrijf Robspropshop opgericht.

Samen met Erik, zijn zoon, heeft hij voor vele films, televisie series, musea, fotografie en theaterproducties de special effects verzorgd.

Een kleine greep uit de films en series:
Baantjer: Het begin  –  Verliefd op Cuba  –  Mocro Maffia  en  TV serie De Twaalf 

Meer dan 100 filmproducties hebben Rob en Erik voorzien van special Make-up effecten in binnen- en buitenland. Van Tattoo-transfers tot animatronics, Robspropshop heeft het in huis.

Rob geeft bij Studio Bessels Special Efffect gastlessen.

Ingrid Dorresteijn

Ingrid Dorresteijn

Gastdocent


Ingrid begon 25 jaar geleden aan de opleiding bij Studio Bessels. Na de opleiding bij Studio Bessels is Ingrid gaan werken als Make-up Artist voor Televisie bij het NOB.

Inmiddels werkt ze al bijna 25 jaar als grimeuse. Freelance en in vaste dienst bij Head Affairs. Ingrid heeft zoveel dingen gedaan. Van soundmixshows tot speelfilms, van Kopspijkers tot commercials, van bedrijfsfilms tot Koefnoen.

Ingrid is een graag geziene gastdocent bij Studio Bessels. Haar praktijkgerichte lessen zijn een aanwinst voor de school.

Ton Geertman

Ton Geertman

Gastdocent


Joke en Ton Geertman zijn gevestigd in Deventer met hun bedrijf Grime Atelier Bessels. Beide doen Grime, Make-Up en pruiken voor Operette en Toneel door heel Nederland.

Ton geeft als gastdocent enkele lessen op het theateronderdeel bij Studio Bessels.

Valerie Blom

Valerie Blom

Gastdocent


Zoals iedere make-up artist zal beamen valt en staat je werk bij de manier waarop het wordt uitgelicht. Daarom zijn wij ook erg blij dat Valerie Blom zich als gastdocent heeft verbonden aan Studio Bessels.

Valerie Blom is Gaffer, een persoon die het licht verzorgt op de set (film en tv). Zij heeft als Gaffer gewerkt voor de meest uiteenlopende producties in binnen- en buitenland.

Bij Studio Bessels geeft Valerie les in “Wat doet make-up in verschillende lichtsituaties”. Denk aan opname in daglicht, kunstlicht, kleuren filters, nabootsing van dag en nacht, werken met kinoflow, toplicht, strijklicht enzovoorts. Samen met Leendert van Nimwegen worden alle mogelijke scenario’s doorgenomen en onderwezen zodat jij straks overal uit de voeten kunt.

Steven Vliegenthart

Steven Vliegenthart

Gastdocent


Met Steven Vliegenthart heeft Studio Bessels een zeer bijzondere gastdocent in huis gehaald.

Steven heeft 20 jaar lang als professioneel travestiet gewerkt als één van de drie ‘Working Girls’. Een baanbrekend trio die zowel internationaal als in Nederland optredens heeft verzorgd. Onder andere in Amerika in theater producties op Broadway, Joop van den Ende producties zoals diner shows en Showbiz City en verschillende televisie optredens bij Paul de Leeuw, Danny Rook en vele anderen.

Al tijdens zijn carrière in de show business, is zijn interesse in het professioneel aanbrengen van make-up gegroeid. Tegenwoordig werkt Steven op internationaal niveau voor M.A.C. Cosmetics en laat hij zijn expertise zien als Make-up Artist op bijvoorbeeld Paris en Prague Fasion Week, Hollands Next Top Model en op grote internationale Dance Events. Daarnaast maakt hij regelmatig Nederlandse beroemdheden op als zij een persmoment hebben.

Steven is als gastdocent en examinator leidend bij Studio Bessels als het gaat om travestie make-up.